A vadakról általában! A vadakat nem véreztetik ki teljesen elejtésük után, mint a vágóállatokat, a húsuk ezért sötétebb színű és életmódjuk következtében különleges ízű. Elejtés után a vadak belső részeit eltávolítják és bőrükben pihentetik néhány napig őket, mert ez meggyorsítja a vadhús izomrostjainak puhulását, valamint az ízanyag képződését. Az erdei vadak közül legkeresettebb az őz. Legértékesebb része a gerinc, a comb és a lapocka. A szarvas húsa kevésbé népszerű, legértékesebb része a bélszín vagy más néven a vesepecsenye. A többi része inkább párolásra alkalmas. A vadak közül a legnépszerűbb a nyúl, húsát leggyakrabban párolva készíthetjük, de a gerincet a csontjáról lefejtve angolosan is süthetjük. A vadsertést leginkább főzzük, de ha fiatal, akkor frissensültnek is elkészíthetjük. A vadszárnyasokat felhasználásuk előtt ajánlatos néhány napig tollastól, szellős-hűvös helyen vagy hűtőkamrában fejjel lefelé felakasztani. Vadszárnyasaink közül a fácán, a vadkacsa, a fürj, a fogoly a legismertebbek. Mivel a vadhúsok általában szárazak, így érdemes elkészítésük előtt pácolni, száraz vagy nedves pácban, szalonnával tűzdelni, valamint a kisebb vadszárnyasokat szalonna lapokba burkolni.
Nézd meg mit írtak rólunk vagy értékelj minket a Google-ben: Klikk ide - Sarki könyves antikvárium értékelés
**********
Könyves webshopunkhoz facebook oldal is tartozik. "Könyvek 300 Forinttól" facebook, klikk
Személyes átvétel hétfőtől szombatig Budapesten a Corvin negyednél a könyvesboltban: IX. Budapest, Ferenc krt 43.
(Könyvek 300 forinttól)
H - P : 10:00-19:00
Szombat: 10:00-14:00
Vasárnap ZÁRVA
Pont a Corvin negyed villamos/metro megállónál
Az online antikváriumba a könyvek feltöltése folyamatos. Legújabb "használt" könyveinket itt találod: aktuális újdonságok, klikk
Amennyiben a termék "jelenleg nincs raktáron", úgy értesítésre lehet feliratkozni. "Értesítést kér, ha újra van raktáron". Tehát előjegyzést lehet leadni.
A fejlesztés folyamatban van, de ilyenkor az ár az az "utoljára ismert ár". Ha újra van raktáron, akkor az ár módosulhat (árcsökkenés és áremelkedés egyaránt lehetséges) a könyv állapota és éppen aktuális piaci ára alapján. Köszönjük a megértést!